Καταστροφική η κακοκαιρία «Elias» για τον Βόλο και την Εύβοια

Καταστροφικό το πέρασμα της κακοκαιρίας «Elias» που βούλιαξε στη λάσπη την πόλη και την ευρύτερη περιοχή του Βόλου, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα και σε περιοχές της εξίσου πολύπαθης, Βόρειας Εύβοιας, με το «επιτελικό» κράτος να δείχνει για ακόμη μία φορά την αδυναμία αποτελεσματικής αντιμετώπισης ανάλογων καταστάσεων. Οργή και αγανάκτηση από τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται και τις ζωές τους να κινδυνεύουν εκ νέου, σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Η πόλη του Βόλου έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο λασπότοπο, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Κραυσιδώνα, ενώ κατά τη διάρκεια της Πέμπτης δεν έλειψαν τα προβλήματα όσον αφορά την ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση της πόλης.

Παράλληλα, καταστράφηκε μέρος του οδικού δικτύου, με την άσφαλτο να ανοίγει στα δύο, ενώ σημειώθηκαν και κατολισθήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει περισσότερες από 300 φορές για απεγκλωβισμό κατοίκων.

Οι εικόνες με αυτοκίνητα να έχουν θαφτεί κάτω από τη λάσπη είναι ενδεικτικές, ενώ παραμένει αποκομμένη οδικά η περιοχή του νοτίου Πηλίου.

Ανάλογες εικόνες από το καταστροφικό πέρασμα του «Elias» και στην Εύβοια. Από το Μαντούδι έως την Ιστιαία, η υπερχείλιση χειμάρρων προκάλεσε ιδιαίτερα προβλήματα αποκόβοντας τη συγκοινωνία, με το νερό να περνά σαρωτικά ακόμη και από οικισμούς θέτοντας σε κίνδυνο τους κατοίκους.

Η ηλεκτροδότηση δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί σε αρκετές περιοχές, ενώ σπίτια και επιχειρήσεις πνίγηκαν στα λασπόνερα. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για μία περιοχή η οποία επλήγη από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021, με τα φερτά υλικά από τα καμένα δάση να δημιουργούν πρόβλημα στα αποκλεισμένα χωριά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί